Caută

Despre tortul Pavlova


Pavlova este un desert pe bază de bezea numit după balerina rusă Anna Pavlova. Are o crustă clară si moale, ușoară în interior, de obicei acoperită cu fructe si frisca.


Desertul se crede că a fost creat în onoarea dansatoarei în timpul sau după unul dintre turneele sale în Australia și Noua Zeelanda în anii 1920. Naționalitatea creatorului său a fost o sursă de argumente între cele două națiuni de mulți ani.


Pavlova este realizat într-un mod similar cu bezea. Albușurile de ou (și, uneori, sarea) sunt bătute până la o consistență foarte rigidă, adăugând treptat zahăr tos înainte de a plia în oțet sau suc de lămâie (sau alt acid), faina de porumb și esență de vanilie.


Pavlova este decorată în mod tradițional cu un topping de frișcă și fructe proaspete moi, cum ar fi kiwi, fructul pasiunii și căpșuni.

30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tort de Bezea